17:08

بر اساس مصوبه دی‌ ۱۳۹۹ شورای شهر تهران، کوچه‌ای در پایتخت به یاد زنده‌یاد حمید سمندریان، نویسنده، کارگردان و مدرس تئاتر نام‌گذاری شد.
به گزارش ایرنا، زنده‌نام حمید سمندریان متولد ۹ اردیبهشت ماه ۱۳۱۰ در تهران و متوفی در ۲۲ تیر ماه ۱۳۹ در تهران کارگردان، مدرس و مترجم ایرانی بود. او از سرآمدان نسلی از کارگردانان نامدار نمایش ایران چون عباس جوانمرد، علی نصیریان، بهرام بیضایی، رکن‌الدین خسروی، آربی آوانسیان به‌شمار می‌رفت که تئاتر را در ایران دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ به پایگاه جدی‌تری رساندند.
سمندریان که پس از دبیرستان به اروپا سفر کرده بود، در آلمان دوره مهندسی شوفاژ سانترال را در دانشگاه صنعتی برلین گذراند؛ ولی پس از آن به کنسرواتور عالی موسیقی و هنرهای نمایشی هامبورگ رفت. برخورد با تئاتر چنان جذبش کرد که مجالی برای موسیقی نمی‌گذاشت و به همین خاطر موسیقی را کنار گذاشت.
سمندریان که در آلمان به جای مهندسی تأسیسات سر از درس مکس راینهارت درآورده بود، بعدها به مؤسسه ادوارد مارکس پیوست تا تئاتر را جدی‌تر بیاموزد. وی طی شش سال تحت آموزش ادوارد مارکس، که یکی از استادان برجسته تئاتر بود، اصول و مبانی کارگردانی و بازیگری را آموخت. از دیگر فعالیت‌های اثرگذار سمندریان می‌توان به پایه‌گذاری دانشکده تئاتر دانشگاه تهران با همکاری مهدی نامدار اشاره کرد. او همچنین در سال ۱۳۴۸ تدریس در دانشکده هنرهای زیبا را آغاز کرد.
وی پس از پایان این دوره به دعوت اداره هنرهای نمایشی دراماتیک اداره کل هنرهای زیبای ایران به کشور برگشت. سمندریان با همکاری مهدی فروغ هنرستان آزاد هنرهای دراماتیک را وابسته به هنرهای زیبا، راه‌اندازی کرد.
زنده‌یاد سمندریان کارگردان ده‌ها نمایش بوده که به خاطره جمعی علاقه‌مندان تئاتر راه یافته است از جمله نمایش‌های دوزخ، اشباح، مرده‌های بی‌کفن و دفن، باغ‌وحش شیشه‌ای، طبیب اجباری ، لئوکادیا، هرکول و طویله اوجیاس ، آندورا، نگاهی از پل، ملاقات بانوی سالخورده، کرگدن، بازی استریندبرگ، مرغ دریایی ، ازدواج آقای می‌سی‌سی‌پی، دایره گچی قفقازی، بازی استریندبرگ.
بسیاری از بازیگران موفق امروز تئاتر و تلویزیون و سینمای ایران از شاگردان او در آموزشگاه بازیگری سمندریان هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *